Mastita

Inflamaţie, acută sau cronică, a glandei mamare.

Mastita acută –  în general fără gravitate se observă de cele mai multe ori la începutul alăptării, dar mai poate fi cauzată de virusul oreionului, poate fi prima manifestare a unui cancer de sân sau poate avea o origine hormonală. La nou-născut şi la adolescent semnele dispar de Ia sine în câteva săptămâni. Tratamentul antibiotic local şi general al femeii care alăptează conduce la vindecarea, dar când s-a format un abcesul acesta trebuie operat.

Mastita cronică – este cauzată de infecţiile bacteriene repetate sau de modificările hormonale, se percepe o greutate a sânului şi prezenta de tumori mul­tiple, uneori cu o scurgere seroasă prin mamelon. Aceste semne sunt mult mai clare în cea de a doua jumătate a ciclului menstrual. Mamografia,ecografia şi biopsia uneia dintre tumori permit să se stabilească diagnosticul şi să se facă diferenţierea de cancer.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica