Mallory-Weiss (sindrom al lui)

[sindromul Mallory-Weiss]

Ruptură super­ficială şi longitudinală a mucoasei situate la joncţiunea esofagului cu stomacul ce apare după eforturi majore de a voma şi se manifestă printr-o hemo­ragie digestivă înaltă (vome cu sânge roşu).

Tratamentul este aproape întotdeauna medicamentos (antiemetice, antisecretorii), intervenţia chirurgicală este utilizata in cazul in care tratamentul medicamentos nu a dat rezultate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica