Lambliaza

[giardiaza]

Boală parazitară provocată prin prezenţa în intestinul subţire a unui protozoar flagelat, Giardiu lamblia.

Parazitul este prezent sub forma unui chist  pe sol, în apă sau în alimente sau pe mâinile murdare. Parazitul există în intestin sub două forme: o formă chistică şi o formă vegetativă mobilă, capabil să secre­teze o carcasă şi să se transforme în chist.

Simpto­mele apar la 1-3 zile după pătrunderea parazitului în organism. Subiectul prezinta diaree frecventă si cu mucozităţi, însoţită de gaze intestinale, arsuri de stomac, o pierdere în greutate (mai frecventă la copii).

Lambliaza acută se vindecă de obicei fără tratament, parazitul fiind eliminat în materiile fecale.

Tratamentul se aplică tuturor persoanelor apropiate (adminstrarea de nitroimidazoli).

Infecţia poate fi prevenită evitând contactul cu apa sau cu alimentele contaminate şi spălând cu multă conştiinciozitate mâinile înainte de a mânca.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica