Lactoza

Glucid caracteristic al laptelui.

Lactoza este un dizaharid (asocierea a două zaharuri simple) format prin unirea a două molecule: una de glucoză, cealaltă de galactoză.

Intoleranţă ereditara la lactoză este rară si este urmare unui deficit congenital de lactază. Se manifestă de Ia naştere printr-o diaree şi prin vome declanşate de lapte. Această intoleranţă este definitivă, laptele este exclus din alimentaţie şi este  înlocuit cu alimente fără lactoză.

O intoleranţă la lactoză poate surveni şi mai târziu spre vârsta de 5 ani. Ea este urmare a unei micşorări sau unei sistări a activităţii lactazice, dar nu impune o excludere definitivă a laptelui, cantităţi de sub 250 mililitri de lapte sunt tolerate.

Intoleranţă tranzitorie la lactoză este data de o afecţiune digestivă, cel mai frecvent de o diaree acută infecţioasă si se vindecă atunci concomitent cu aceasta. Reintroducerea laptelui se face treptat în patru sau cinci zile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.