L-Fenilalanina

Fenilalanina este un aminoacid care se regăseşte în alimente şi este folosit de corp pentru a produce proteine şi alte molecule importante. Are efecte asupra depresiei, durerilor şi bolilor de piele. Această moleculă se regăseşte sub două forme: L-Fenilalanină şi D-Fenilalanină. Deşi sunt aproape identice, structurile moleculare sunt uşor diferite. 

L-Fenilalanina se regăseşte în alimente şi este folosită pentru a produce proteine în corp, în timp ce D-Fenilalanina este folosită în scop medical. Corpul nu este capabil să producă suficientă L-Fenilalanina de unul singur, tocmai de aceea este considerat un aminoacid esenţial care nu trebuie să lipsească din dietă. Se regăseşte în numeroase alimente, printre care se numără produsele din soia, anumite seminţe şi nuci, produse de origine animală, ouăle, fructele de mare.

Unele cercetări au indicat că ar fi benefică în tratarea vitiligo, îmbunătăţeşte pigmentarea pielii sau poate fi folosită pentru a produce dopamină, fiind un tratament ideal împotriva depresiei.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica