Koilonichie

Anomalie a unghiilor, caracterizată printr-o formă concavă sau prin fisuri.

Manifestată la un copil mic poate să nu aibă nici o semnificaţie patologică sau poate proveni din anomalii ereditare. La adult ea poate fi urmarea fie a traumatismelor fizice sau chimice repetate, a unei boli dermatologice (sclerodermie, lichen, peladă), sangvine (anemie, poliglobulie) sau hormo­nale (boală hipofizară, tiroidiană), o carenţă în vitamina B, sau o anomalie a metabolismului fierului (hemocromatoză).

Se observă deformare a uneia sau mai multor unghii în formă de lighean, o linie sau o fisură mediană longitudinală care separă unghia în două jumătăţi. Singurul tratament este cel al cauzei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă