Kobner (fenomen al lui)

Localizare a unei boli cuta­nate într-un loc în care pielea a fost traumatizată.

Se întâlneşte frecvent în cursul psoriazisului sau al lichenului plan, care se dezvoltă într-un loc al unui traumatism suferit anterior (pe o cicatrice chirurgicală sau vaccinală) generând mâncărimi mari. Acest fenomen reprezinta prima manifestare a bolii. Tratamentul este cel al bolii cutanate în cauză.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”