Keratolitic /a

Se spune despre un medicament care dezlipeşte şi îndepărtează keratina de piele.

Sunt indicate în afecţiunile în care stratul comos al epidermului produce un exces de keratină (veruci, psoriazis, unele forme de acnee etc.). Sunt utiizate în aplicaţii locale (creme, soluţii).

Keratoliticele pot provoca alergii sau iritaţii dacă se aplică pe mucoase sau pe leziuni unde pielea este deschisă (plagă, eczemă acută). Retinoidele sunt teratogene (la originea malformaţiilor fătului).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă