Keratolitic /a

Se spune despre un medicament care dezlipeşte şi îndepărtează keratina de piele.

Sunt indicate în afecţiunile în care stratul comos al epidermului produce un exces de keratină (veruci, psoriazis, unele forme de acnee etc.). Sunt utiizate în aplicaţii locale (creme, soluţii).

Keratoliticele pot provoca alergii sau iritaţii dacă se aplică pe mucoase sau pe leziuni unde pielea este deschisă (plagă, eczemă acută). Retinoidele sunt teratogene (la originea malformaţiilor fătului).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.