Keratita

Afecţiune a corneei de origine inflamatorie sau infecţioasă.

Keratitele ulceroase se caracterizează printr-o afectare a straturilor superficiale ale corneei.

Keratitele interstiţiale afecteaza straturile profunde ale corneei.

Keratitele se manifestă prin dureri oculare mari (senzaţie de corp străin în ochi), o jenă la lumină şi o lăcrimare. Dacă afectarea este centrală se poate adăuga şi o scădere a acuităţii vizuale.

Keratitele ulceroase dupa expunerea la lumină sau conjunctivitelor cu adenovirus produc microulceraţii foarte dureroase (keratită punctată superficială) si apar la câteva ore după expunere, în caz de adenovirus, aceste ulceraţii pot evolua lent spre apariţia de noduli pe cornee.

Tratamentul diferă după tipul keratitei. Keratitele ulceroase – extracţia corpului străin, sub anestezie locală, aplicarea de colire cu antibiotice pentru a evita riscul suprainfecţiei. Keratitele interstiţiale pot fi tratate cu corticosteroizi (colire, pomezi).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica