Intoxicatie (otravire)

Ansamblul dereglarilor provocate de introducerea în organism (accidental sau nu) a uneia sau mai multor subtanţe toxice.

Substanţele nocive pătrund în organism prin ingestie, inhalare, injectare sau absorbţie (piele, mucoase).

Gravitatea unei intoxicaţii este data de nivelul de toxicitate a substantei în cauză, de modul de introducere în organism, de cantitatea absorbită, de rezistenţa organismului şi de vârsta subiectului.

Semne unei intoxicaţie acute sunt specifice substantei in cauza.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.