Intenstin

Segment lung al tubului digestiv format din intestinul subţire (duoden, jejun, ileon), cec, colon şi rect, cu rol in digestie si eliminarea rezidurilor alimentare.

Peretele extern este format din două straturi de musculatură netedă, unul cu fibre longitudinale iar celălalt cu fibre trans­versale. Mucoasa intestinului subţire (peretele intern) este acoperita cu vilozităţi (rol in absorbţia alimentelor), iar mucoasa colonului are rol in absorbţia de apă şi de electroliţi cat şi in comasarea materiilor rezultate.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața