Inozitol

Inozitolul, cunoscut şi ca Vitamina B8, se regăseşte în alimente precum fructe, fasole, nuci şi grăunţe. Chiar şi corpul produce inozitol în momentul în care consumăm carbohidraţi. Studiile arată că inozitolul are numeroase beneficii asupra sănătăţii. În primul rând, joacă un rol important în structura corpului, fiind o componentă majoră membranei celulare. De asemenea, influenţează acţiunea insulinei, un hormon esenţial pentru controlul glicemiei.

Inozitolul ajută la echilibrarea chimicalelor importatnte ale creierului, în special cele care afectează dispoziţia, precum serotonina şi dopamina. Cercetătorii au descoperit că persoanele care sufereau de depresie, anxietate şi afecţiuni compulsive aveau un nivel scăzut de inozitol în creier. Aşadar, s-a demonstrat că inozitolul este alternativa ideală în tratarea bolilor mintale sau a depresiei.

Inozitolul ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, îmbunătăţeşte funcţiile insulinei, scade tensiunea şi produce ovulaţia femeilor care suferă de sindromul ovarelor polichistice. Mai mult, previne nivelul crescut la glicemiei în timpul sarcinii atunci când este administrat în amestec cu acidul folic, dar încă mai sunt necesare studii care să confirme aceste efecte.

 

 

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă