Inhibitorii al sintezei de acid uric

Medicament hipouricemiant, diminueaza sinteza acidului uric în ficat, rinichi şi mucoasa intestinală. Sunt indicaţi în tratamentul de fond al gutei şi al hiperuricemiei asimptomatice, contraindicaţi în caz de sarcină.

Efecte secundare ce pot apare sunt : litiaza urinară, reacţiile alergice cutanate, tulburările digestive, durerile de cap, vertijele, dezvoltarea sânilor la bărbat.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?