Inhibitor al monoaminoxidazei (I.M.A.O.)

 

Medicament utilizat în tratamentul depresiilor care rezistă la antidepresoarele imipraminice (I.M.A.O. A. şi neselective), şi în cel al bolii lui Parkinson şi a sindroamelor parkinsoniene (I.M.A.O. B.).

Monoaminoxidaza este o enzimă care împiedică degradarea catecolaminelor creierului şi ale sistemului simpatic (adrenalină, noradrenalină, serotonina, feniletilamină).

Ca si efecte secundare sunt prezente o hipertensiune ortostatică (ameţeli la ridicare şi în poziţie verticală), crize hipertensive, tulburări neurologice (hiperreflexivitate, polinevrită, convulsii), insomnii, o hepatită fulminantă.

In principiu nici un medicament nu trebuie să fie asociat cu inhibitorii de monoaminoxidază. Băuturile alcoolice şi alimentele care conţin amine biogene (brânzeturi fermentate, banane, ficat de pasăre, vin roşu etc.) sunt interzise, asociate cu medicamentul in sine pot duce la o hipertensiune.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă