Inhibitor al enzimei de conversie (I.E.C)

Medicament capabil să blocheze acţiunea enzimei care transforma angiotensina I (proteină inactivă prezentă în sânge),în angiotensina II (formă activă), utilizaţi în tratamentul hipertensiunii arteriale şi al insuficienţei cardiace.

Administrarea este orală, iar ca si efecte secundare pot fi prezente ameţeli, dureri de cap, oboseală, tuse, mai rar, greţuri, o diaree, palpitaţii, reacţii alergice, scădere bruscă a tensiunii arteriale, insuficienţă renală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici