Infectie

 

Invazie de micro­organisme, localizată sau generalizată, a unui organism viu care prin multiplicare (cu sau fara secretarea de toxine) conduc la afectarea organismului in cauza.

Infecţia generalizată se manifesta prin febră ridicată, frisoane şi degradare a stării generale. Infecţia locală se manifesta prin inflamarea regiunii infectate (durere, roşeaţă, edem), formarea unui abces umplut de purori (infecţii cu germeni piogeni), poate fi prezenta si febra.

Infecţie oportunistă – infecţie data de un microorganism care nu provoacă boala la un subiect pur­tător, dar care devine patogen în cazul unei imunodepresii (deteriorare a imunitatii).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.