Infectie

 

Invazie de micro­organisme, localizată sau generalizată, a unui organism viu care prin multiplicare (cu sau fara secretarea de toxine) conduc la afectarea organismului in cauza.

Infecţia generalizată se manifesta prin febră ridicată, frisoane şi degradare a stării generale. Infecţia locală se manifesta prin inflamarea regiunii infectate (durere, roşeaţă, edem), formarea unui abces umplut de purori (infecţii cu germeni piogeni), poate fi prezenta si febra.

Infecţie oportunistă – infecţie data de un microorganism care nu provoacă boala la un subiect pur­tător, dar care devine patogen în cazul unei imunodepresii (deteriorare a imunitatii).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie