Infarct cerebral

[Ramolisment cerebral]

Necroză a unei zone a encefalului, data de cauzata de o obstrucţie a circulaţiei sangvine arteriale ce iriga zona respectiva, forma gravă a ischemiei cerebrale. 

Poate fi cauzata de o tromboză, obstrucţia cu un cheag favorizanta fiind de depunerea de colesterol pe artera in cauza.  O alta cauza o reprezinta embolia, migrarea unui fragment de trombus (cheag) sau a unei plăci de aterom situate în amonte, pe o arteră (carotidă sau aorta toracică) sau în inimă.

In functie de zona necrozata (de artera implicată) se constata o hemiplegie, o afazie (tulburare de vorbire),  tulburări vizuale complexe vizuale, un sindrom altern (hemiplegia uneia din părţi, paralizia feţei de pe cealaltă parte) sau un sindrom cerebelos şi vestibular (tulburări ale coordonării mişcărilor, vertije).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica