Incompatibilitate Rhesus

Antagonism între sângele unui transfuzat şi cel al donatorului sau între

sângele unei femei însărcinate şi cel al fătului, dat de antigenele sistemului Rhesus (Rh).

O femie Rh- şi un bărbat Rh+ pot avea un copil Rh- sau un copil Rh+ , in acest ultim caz inervine o problemă de incompatibilitate Rhesus. In timpul sarcinii orice trecere a sângelui fetal în sângele matern conduce la formarea în sângele mamei a anticorpilor anti-Rhesus.

Prima sarcină a unei femei Rh- este cel mai des fără pericol pentru copil, la a doua nastere este posibil ca sângele mamei să conţină anticorpi anti-Rhesus, aceştia traversează placenta şi distrug globulele roşii ale fătului, producand o grava anemie, boala hemolitică a nou-născutului. Semne bolii apar la sfârşitul sarcinii şi la naştere, un icter. In absenţa tratamentului pot apare leziuni ireversibile ale creierului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica