Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

Imunoterapie

Dictionar medical

Tratament al bolilor prin modificarea activităţii sistemului imunitar.

Constă în a stimula răspunsul imun atunci când el este insuficient (imunostimulare), fie în a-l diminua atunci când produce efecte excesive sau nedorite (imunosupresie).

 

Imunostimularea - stimulare a unui sistem imu­nitar deficient este utilizata în tratamentul deficitelor imunitare, al infecţiilor şi al cancerelor. Stimularea se realizeaza prin miloace nespecifice, putin specifice, specifice.

Mijloace nespecifice : grefa de măduvă osoasă în tratarea defi­citelor ereditare ale imunităţii celulare (limfocite T) şi humorale (limfocite B); injectarea de imunoglobuline polivalente în tratamentul unui deficit imunitar humoral rar (agamaglobulinemia lui Bruton); administrarea de antigene produse plecând de Ia bacterii folosită ca tratament de completare în cancer.

Mijloace putin specifice (metode in faza experimentala): administrarea de hormoni timici de sinteză (tratamentul deficitelor imunitare celulare), administrarea de citokinelor (substanţa produsa prin inginerie genetică cu rol în stimularea imunităţii) este utilizata în tratamentul unor cancere.

Mijloace specifice : vaccinarea si seroterapia ce este utilizată în situaţii de urgenţă (anticorpi activi împotriva tusei convulsive, citomegalovimsului,hepatitei B, oreionului, rabiei,rujeolei, rubeolei, tetanosului, varicelei şi zonei zoster)

 

Imunosupresia ( imunodepresia) - este indicată în alergii, cancere, boli autoimune (caracterizate printr-o dereglare a sistemului imunitar, care atacă însuşi organismul subiectului) şi în rejecţiile de grefă.

Mijloace nespecifice : metoda chimica consta in administrarea de imunosupresoare(3 categorii: cortico­steroizii, antimetaboliţii şi alchilanţii); metoda fizica consta in iradierea organelor limfoide (mă­duva osoasă, ganglionii limfatici) şi plasmafereza; metoda chirurgicala constau în practicarea ablaţiei timusului în caz de miastenie (boală autoimună însoţită de o hipertrofie a timusului) sau a splinei în caz de purpură trombocitopenică (plachetele fiind  distruse excesiv de acest organ).

Mijloace putin specifice : administrarea de ciclosporina A (diminuarea respingerilor de grefă); administrarea de anticorpi monoclonali puţin specifici (împotriva unor limfocite T şi B activate sau împotriva unor citokine); anticorpii anti-CD3 sunt prescrişi uneori în cursul grefelor, iar anticorpii anti-CD4, în cursul bolilor autoimune, în particular împotriva poliartritei reumatoide.

Mijloace specifice : Vaccinarea bolnavului împotriva propriilor sale limfocite patogene, desensibilizarea constituie un tratament ce vizează să redea unei persoane alergice toleranţa la antigenul care în mod obişnuit îi declanşează mani­festările alergice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.Cele mai citite din Dicționar medical din ultimele 7 zile

 • Acid uric

  Component al urinii ce conţine azot şi rezultă în urma degradării...

 • Orgasm

  Punct culminant şi final al excitaţiei sexuale, caracterizat prin senzaţii...

 • Peritonita

  Inflamaţie a peritoneului. Peritonită se instaleaza dupa ce peretele...

 • Klebsiella

  Gen bacterian constituit din bacili Gram negativi din familia enterobacteriaceelor....

 • Creatinina

  Creatinina este o substanţă azotată provenind din degra­darea creatinei,...

 • Imunoglobulina (anticorp)

  Proteină a serului sangvin secretată de către plasmocite, provenite...

Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

Gandul.ro
Un nou focar uriaş de Covid-19, în România. Medicilor li se fac perfuzii la ieșirea din tură. Sunt zeci de cazuri noi în fiecare zi Un nou focar uriaş de Covid-19, în România....
Încă o epidemie?! CHINA, lovită acum...
ULTIMA ORĂ! Declarație pe propria răspundere,...
Go4it.ro
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat Doi copii au aruncat un magnet legat cu...
A lipsit de acasă 3 luni. Când s-a întors...
Credea că poliţista l-a oprit pentru viteză,...
ProMotor.ro
Cum arată Dacia Dokker rulotă, cu care poți să pleci în vacanță fără să fii nevoit să plătești cazare Cum arată Dacia Dokker rulotă, cu care...
Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut...
Șoferul a rămas FĂRĂ CUVINTE când a...
Descopera.ro
Oamenii MUTANȚI care trăiesc printre noi! APAR tot mai des. Care sunt SEMNELE clare ale ANOMALIEI Oamenii MUTANȚI care trăiesc printre noi!...
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE!...
Gaura Neagră care a ȘOCAT cercetătorii!...
ULTIMA ORĂ
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .