Imunostimulant

Substanţă care stimulează sistemul de apărarea a organismului (siste­mul imunitar).

Imunostimulanţii specifici sunt vaccinurile, destinate prevenirii bolilor infecţioase, eficace împotriva unui germene precis.

Imunostimulanţii nespecifici cuprind substanţe identice cu substanţele organismului (interleukine, interferoni), substanţe de origine bacteriană şi substanţe diverse (levamisol), utilizate in tratarea cancerelor, infecţiilor, deficitelor imunitare, bolilor autoimune (în care sistemul imunitar atacă însuşi organismul), ele stimulează mijloacele de apărare dar eficacitatea lor este adesea redusa.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața