Implant dentar

Mic cilindru din metal (titan), fixat chirurgical în osul maxilar şi destinat să înlocuiască rădăcina unui dinte şi să serveasca drept suport al unei proteze.

Implantarea se realizeaza sub anestezie locală, chirurgul incizează gin­gia şi dezgoleste osul maxilarului, practică apoi o gaură în os, insera implantul si pune la loc pe deasupra fâşia de gingie dezlipită şi o coase. Subiectul poate resimţi dureri din cauza cicatrizării ţesuturilor care durează o săptămână.

Implanturile se integreaza in aproxi­mativ şase luni dupa care chirurgul dezveleşte capul fiecăruia dintre implanturi şi Ie pregăteşte pentru a putea folosi drept suport pentru proteză. Un aparat dentar (pro­teză) asemănător unei punţi este adaptat (prin şuruburi, pene sau pivoţi) pe suporturile plasate pe implanturile dentare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica