Impetigo

Infecţie cutanată supurantă şi contagioasă de origine bacteriană cauzata de penetrarea pielii urmare a unei tăieturi, a leziunilor de herpes sau de eczemă, de catre stafilococul auriu sau streptococi.

Debuteaza printr-o mică placă roşie pe care apar vezicule (băşicuţe minusculc umplute cu un lichid limpede) care se umplu cu puroi, leziunile sunt apoi inlocuite de o crusta gălbuie de culoarea mierii care acoperă un puroi unsuros, febra este moderată. Scărpinatul crustelor favorizează transportul microbului dintr-un punct în altul şi formarea cicatricelor definitive sau prelungite.

Impetigo infecteză adesea conturul narinelor, al gurii, al ochilor si uneori zonele genitale.

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice active faţă de stafilococi şi streptococi, îngrijirile locale prin înmuierea crustelor (pulverizări de ser cu zinc sau aplicaţii de antiseptice, spălarea cu un săpun antiseptic). Pentru a evita efectele scăr­pinatului la copii se recurge la tăierea unghiilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica