Ihtioza

Boală cutanată cronică ce este caracterizată printr-o stare de uscare, îngroşare şi asprire a pielii.

Tratamentul este cel al simptomelor si constă în apli­carea de produse keratolitice (care reduc stratul de keratină) pe bază de uree sau de acid salicilic şi în administrarea de retinoide pe cale generală în formele severe.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă. citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ghid de nutriție pentru slăbit. CÂND și CE să mănânci și CE SĂ EVIȚI ca să slăbești