Ictusul amnezic

Amnezie (pierdere a memoriei) tranzitorie ce apare subit, de durată scurtă şi trecătoare. Cauza şi mecanismul său sunt necunoscute.

Subiectul uita instantaneu, el repetă o întrebare atunci când trebuie să răspundă la ea, nu-şi mai aminteşte ziua, ora. Tulburarea dispare de la sine într-un interval cuprins între o jumătate de oră până la câteva ore. Rămâne o amnezie exclusiv la perioada ictusului. Recidivele sunt rare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?