Icter

[gălbinare]

Colorare în galben a pielii, scleroticii (albul ochiului) şi a mucoaselor, din cauza acumulării în sânge a bilirubinei (pigment derivat din hemoglobina).

Există două tipuri de bilirubină: bilirubină zisă liberă (neconjugată) rezultata în cursul distrugerii globulelor roşii, insolubilă în apa (nu trece în urină), se transformă în ficat prin legare de albumina în bilirubină con­jugată, solubilă în apă şi excretată în urină.

Din acest motiv se disting două mari tipuri de icter: primul este dat de o distrugere excesivă de glo­bule roşii (anemie hemolitică) sau de un deficit enzimatic ereditar al celulelor hepatice (sindromul lui Gilbert); al doilea se manifestă în cursul bolilor de ficat şi ale căilor biliare (hepatită virala sau toxică, infecţie bacteriana, ciroza, febră glabenă, tumoră malignă, litiază infectată).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica