Homeopatiei

Metodă terapeutică ce constă în prescrierea in formă diluată dar stimulantă, a unei substanţe capabile să producă tulburări asemănătoare celor pe care le prezintă bolnavul.

Principiul homeopatiei consta in faptul că orice substanţă capabilă să producă la un individ sănătos un anume număr de simptome este susceptibilă să vindece un subiect bolnav care prezintă un ansamblu de simptome asemănătoare.

Al doilea principiu al homeopatici constă în diminuarea treptată a dozei unei substanţe medicamentoase până la doze infinitezimale în scopul de a consolida sfera de acţiune a acestuia în acelaşi timp diminuând efectul toxic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica