Hipokaliemie

Micsorare a kaliemiei (nivelul de potasiu în sange), se manifestă prin tulburări neuromusculare (slăbiciune musculara, paralizie musculară), prin dereglari ale ritmului cardiac, conşti­enţei, mai rar paralizii.

Poate fi cauzata de pierderi digestive de potasiu, prin diaree prelungită, vome repetate, administrarea de medicamente diuretice hipokaliemiante, de o afectiune (hiperaldosteronism, hipercorticism), o alcaloză (alcalinitate excesivă a lichidelor organismului).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica