Hipocalcemie

Diminuare anormală a calcemiei (nivelul de calciu în sânge) sub 2,26 milimoli (90mg/l) la adult, sub 1,75 milimoli (70mg/l) la nou-născut.

La adult hipocalcemia se instaleaza urmare a unor boli diges­tive (malabsortie, intoleranţă la gluten), carenţe în vitamina D, insuficienţa renale cronica mai rar de o hipoparatiroidie. La copil este cauzata de o carenţă în vitamina D.

Hipocalcemiile minore sunt asimptomatice.  Hipocalcemiile accentuate conduc la crize de tetanie, in timp pot apare tulburări neurologice (tremurături), cataractă precoce, anomalii dentare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica