Hipoaldosteronism

Insuficienţă a secreţiei de aldosteron (produs de către glandele suprarenale), hormon destinat reglării metabolismului sodiului şi care are rol in menţinerea volumului sangvin circulant.

Hipoaldosteronism primitiv – cauzat de o afectare directa a zonei glomerulate al glandelor corticosuprarenale (boala lui Addison).

Hipoaldosteronism secundar – cauzat de un deficit de stimulare de către renină a secreţiei de aldosteron, este prezent in cazul trata­mentelor cu heparină sau cu antiinflamatoare nesteroidiene, a pielonefritelor cronice, al nefropatiilor diabetice sau gutoase

Subiectul prezinta o deshidratare, însoţită de vome şi scădere a tensiunii arteriale, simptomele hiperkaliemiei (dereglari ale ritmului cardiac).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica