Hipoacuzie

Micsorare a acuităţii auditive, data de deficiente in perceptia sunetului sau in transmiterea lui acestuia.

Hipoacuzia de percepţie – cauzată fie de o leziune a cohleei (organul auzului situat în urechea internă), de o afectare a fibrelor nervoase din nervul auditiv sau pe căile auditive centrale (de la urechea internă la encefal). Leziunile pot fi datorate, îmbătrâniri, traumatisme sonore (sunete peste 90 decibeli), cauza medicamentoasa, fractură de stâncă (partea internă a osului temporal) sau de boala lui Meniere.

Fibrele nervoase din nervul auditiv sau căile auditive centrale pot fi afectate de tumoră a nervului auditiv, infecţie (meningită cerebrospinală) sau un acci­dent vascular.

Hipoacuzia de transmisie – diminuare a acuităţii auditive urmare a afectarii conductului auditiv extern, a urechii externe sau a urechii medii. Otitele (acute sau cronice) reprezinta frecvent cauza ce duce la afectarea timpa­nului şi/sau oscioarelor .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tot ce trebuie să știi despre fibromul uterin