Hipoacuzie

Micsorare a acuităţii auditive, data de deficiente in perceptia sunetului sau in transmiterea lui acestuia.

Hipoacuzia de percepţie – cauzată fie de o leziune a cohleei (organul auzului situat în urechea internă), de o afectare a fibrelor nervoase din nervul auditiv sau pe căile auditive centrale (de la urechea internă la encefal). Leziunile pot fi datorate, îmbătrâniri, traumatisme sonore (sunete peste 90 decibeli), cauza medicamentoasa, fractură de stâncă (partea internă a osului temporal) sau de boala lui Meniere.

Fibrele nervoase din nervul auditiv sau căile auditive centrale pot fi afectate de tumoră a nervului auditiv, infecţie (meningită cerebrospinală) sau un acci­dent vascular.

Hipoacuzia de transmisie – diminuare a acuităţii auditive urmare a afectarii conductului auditiv extern, a urechii externe sau a urechii medii. Otitele (acute sau cronice) reprezinta frecvent cauza ce duce la afectarea timpa­nului şi/sau oscioarelor .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica