Hipersensibilitate

Reacţie exagerată de apărare a organismului împotriva unui antigen dat.

Se deose­besc patru tipuri de hipersensibilitate.

Tipul I  – hipersensibilitatea imediată sau anajilaxia, apare la câteva minute după contactul cu antigenul si se manifesta sub forma unei urticarii, unui astm, unui edem al lui Quincke sau a unui şoc anafilactic.

Tipul II – hipersensibilitatea citotoxica, se manifesta prin distrugerea celulelor organismului prin mecanisme autoimune sau sub actiunea unor medicamente (antibiotice, antipaludice sau antihipertensoare).

Tipul III-  hipersensibilitatea semiîntărziată, se manifesta prin depunerea anticorpilor asociaţi cu antigenele lor pe pereţii vaselor, producand leziuni.

Tipul IV – hipersensibilitatea întârziata, se manifesta prin reacţii inflamatorii majore (eczemă de contact, alergii microbiene).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica