Hipercalcemie

Creştere a calcemiei (nivelul de calciu în sânge) peste 2,75 milimoli (110mg/l),  cauzată de creşterea secreţiei glandelor paratiroide (prezenta unui adenom paratiroidian).

Hipercalcemia se manifestă prin oboseală, sete intensă, dureri abdominale însoţite de greţuri şi constipaţie, de depresie. Poate duce la complicatii care genereaza tulburări ale stării de conştienţă şi tulburări ale ritmului cardiac, sa genereze o osteoporoză sau complicaţii renale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă