Herpesul genital

Boală infecţioasă cauzată de virusul Herpes simplex 2, cu transmisie sexuală. Primo-infec­ţia se manifestă prin apariţia pe organele genitale, uneori si în regiunea anorectală, a unei senzaţii de arsură urmată de eruptia de veziculelor. Ulceraţii rezultate dupa spargerea veziulelor sunt dureroase , amplificata de contactul cu urina. Acest prim puseu durează două sau trei săptămâni, episoadele recurente fiind mai scurte şi mai puţin intense.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich rapid cu Salam de Vară Uscat și Salam Victoria