Herpes

Boală infecţioasă, contagioasă şi recurentă, cauzată de virusul Herpes simplex, contaminarea se face prin contact direct cu leziunile.

 

Primo-infecţia (primul contact cu virusul) dă naştere la reacţii inflamatorii (înroşire urmată de vezicule). Virusul rămâne apoi prezent în ganglionii nervoşi ceea ce favorizeaza reapariţia bolii, întotdeauna în acelaşi loc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața