Hernie abdominală

Iesire in exterior a unei mici părţi a conţinutului abdomenului (sac herniar format din peritoneu şi acoperit de piele) prin peretele acestuia, cauzata de o îndepărtare a fibrelor muşchilor abdomenului (dehiscenţă). Hernia conţine de cele mai multe ori ţesut adipos, fragment de intestin subţire şi uneori al colonului, în mod excepţional apendicele sau un ovar.

Cauzele dehiscenţei pot fi congenitale (mal­formaţie) ori provocata de efort intens sau repetat (ridicare de greutăţi), de o tuse cronică, de o luare mare în greutate sau de o intervenţie chirurgicală.

Hernia formează o tumefacţie pe abdomen de volum variabil, in general reduc­tibilă (poate fi împinsă cu uşurinţă înapoi), suplă la pipăit, nedureroasă. Hernia poate sa se complice o strangulaţie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica