Hepatita B

[Hepatita B]
Hepatita B este o infecţie a ficatului, care poate provoca insuficienţă hepatică şi cancer. Dacă nu este tratată, poate fi fatală. Hepatita B se transmite prin contactul cu sângele persoanei purtătoare de virusul hepatitei B, prin răni deschise sau fluidele corpului. Este o afecţiune serioasă cu care corpul are de luptat câteva luni, iar mai apoi, eşti imun pentru tot restul vieţii, ceea ce înseamnă că nu mai poţi face hepatita B, dar dacă te confrunţi cu această boală de la naştere, este greu să scapi de ea.
 
Printre simptomele hepatitei B se numără culoare galbenă a pielii sau a albului ochilor, urină de culoare maro sau portocalie, febră, stări de oboseală care persistă săptămâni sau chiar luni, probleme de stomac ca lipsa apetitului, stări de greaţă, vomă şi dureri de burtă. În perioada de 1-6 luni de când intri în contact cu virusul este posibil ca simptomele să nu apară. Este posibil să nu simţi nimic. O treime din persoanele care se confruntă cu această boală nu simt nimic, ci sunt diagnosticaţi în urma testelor de sânge.
 
Hepatita B este cauzată de virusul hepatitei B, iar cele mai comune modalităţi prin care poţi intra în contact cu acesta sunt:
 
  • Sexul- dacă faci sex neprotejat cu partenerul, iar acesta suferă de hepatita B, poţi contacta virusul prin sânge, salivă, lichid seminal sau secreţie vaginală.
  • Ace refolosite- virusul se răspândeşte foarte uşor prin acele folosite şi seringile contaminate cu sângele infestat.
  • Ereditar- femeile însărcinate care suferă de hepatita B pot transmite virusul în timpul naşterii. Din fericire există un vaccin prin care se previne infestarea nou-născuţilor cu hepatita B.
 
 
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being