Hematomul subdural

Acumulare de sânge în craniu, in interiorul meningelor (în spaţiul subdural după traumatism cranian)

Hematomul subdural acut  – apare urmare a unui traumatism cranian grav (accident rutier, cădere de la inaltime), caracterizat de tulburări ale conştienţei (somnolenta, comă) şi semne neurologice (paralizie etc.). Dacă hematomul este major se recurce la chirurgie, tratamentul medicamentos se a adreseaza simptomelor (edemul cerebral).

Hematomul subdural cronic – apare urmarea unui traumatism si se manifesta prin dureri de cap, tulburări psihice, încetinire psihomotorie, tulburări ale mersului, un început de hemiplegie sau tulburări de vorbire. Manifestarile apar dupa o perioadă de mai multe săptămâni până la luni.

Recurgerea la o interventie chirurgicala este in functie de starea generală a pacientului, volumul hematomului. Tratamentul medi­camentos poate permite resorbţia hematomului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica