Helmintiaza

[verminoză]

Boală parazitară umană şi animală cauzata de infestării cu anumiţi viermi, helminţii.

Helmintiaza intestinala cauzata de nematode (viermi rotunzi) ca ascaris, tricocefal, trichină, anghilulă, ankylostom, fie de viermi plaţi ca tenia vitelor, tenia por­cilor, tenia peştilor, distomele intestinale sau bilharziile.

Helmintiaza ficatului – cauzata de o infestare cu viermi adulţi, gălbezele, de o infestare cu larve în cazul unui chist hidatic (provocat de o larvă, hidatida) sau în cazul echinococozei alveolare, fie prin prezenţa ouălor (in cazul bilharziozelor).

Helmintiaza plămânilor – cauzat de prezenţa unor distome (gălbeze) în bronhii, a unui chist hidatic.

Helmintiaza tropicala – afectează ganglionii în cazurile de filarioze limfatice, pielea în cazul loazei, dracunculozei sau oncocercozei afecteaza ochii.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești