Helicobacter pylori

Este o bacterie responsabilă de gastrite şi ulcere. Helicobacter pylori este o bacterie rezistentă ce infectează mucoasa stomacului sau a duodenului şi este responsabilă de multe boli stomacale.

Cum se transmite ?

Prin ingerarea de alimente sau lichide contaminate sau interuman. Prin respiraţie, prin sărut, prin folosirea aceleiaşi toalete, aceloraşi haine, pături, prin apa contaminată, prin absenţa unor măsuri de igienă esenţiale cum ar fi spălatul pe mâini.

O dată fixată în stomac, ea continuă să se răspândească pe toată durata vieţii, uneori fără să fie observată şi fără să determine consecinţe negative asupra sănătăţii persoanei infectate. De obicei infecţia cu Helicobacter pylori se dobândeşte în copilărie şi rezistă în organism zeci de ani sau toată viaţa dacă nu este depistată şi tratată.

Deşi această infecţie provoacă întotdeauna o gastrită cronică, ea este asimptomatică în majoritatea cazurilor.

De cele mai multe ori însă, Helicobacter pylori provoacă o inflamaţie cronică a stomacului numită gastrită cronică, afecţiune ce evoluează lent şi persistă toată viată, daca nu este vindecată. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, în ulcer sau chiar cancer.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica