Handicap

Deficienta sau incapacitate mintale, fizica sau senzoriala, partiala sau totala, temporara sau definitiva, data de  o degradare a stucturilor sau functiunilor psihice, fiziologice sau anatomice.     

Handicap mintal psihoafectiv – este caracterizat prin dificultati mintale (datorat intarzierii dezvoltarii intelectuale cauzat de patologia sarcinii sau a nasterii) sau psihice( intalnit la adolescenta si batranete) .

Handicap motoriu – este caracterizat printr-o disfuncţie motorie (absenţa totala sau a unei părţi a unui membru), reducere a motricităţii (afectarea totala sau partiala a muşchilor sau a nervilor care comandă muşchii), mişcări anormale ce afectează membrele, trunchiul sau capul,  afectari articulare.

Poate fi cauzata de o malformaţie congenitală, urmare a unei leziuni cerebrale sau a măduvei spinării survenită înainte, în timpul sau după naştere.

Handicapurile motorii dobândite sunt urmare a unor accidente sau boli.

Tratamentul chirurgical are drept scop restabilirea integrităţii fizice a subiectului urmat fiind de reeducări motorii.

Handicap senzorial afectează auzul (acuitate auditivă scazuta) si vederea (acuitate vizuală saczuta, ingustarea câmpului vizual, afectiune a pleoapelor şi ale muşchilor oculomotori)

Handicapurilor senzoriale sunt provocate de : accidente, infecţii, afectiuni congenitale. Handicapul  senzorial auditiv poate fi dat de expunerea la zgomot, de un barotraumatism, de îmbătrânire.

Tratamentul este al cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.