Gust

Informaţii cu privire la aroma şi compoziţia alimentelor, date de mugurii gustativi, receptorii senzoriali răspândiţi în mucoasa limbii, în cea a vălului palatin, în pereţii laterali şi posteriori ai gâtlejului.

Există patru feluri de muguri ai gustului, sensibili la patru tipuri fundamentale (dulce, sărat, acid, amar) din a căror combinare rezultă orice savoare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere