Grefa de os

Transplantare chirurgicală a unui frag­ment osos.

Autogrefa – constă în prelevarea unui fragment de la pacient, situta la nivelul tibiei sau crestei iliace (marginea superioară a osului bazinului).

Autogrefa este utilizata in consolidarea unui os fracturat,  in realizarea unei butee (obstacol plasat într-o articulaţie pentru a limita mişcările excesive şi pentru a preveni luxaţiile).

Alogrefa – este utilizata când pierderea de substanţă este foarte mare (ablaţia tumorilor osoase), grefonul provine de la o persoană decedată sau operată (bancă de organe).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată