Gonioscopie

Examen direct al unghiului iridocornean, format de faţa anterioară plană a bazei irisului şi faţa posterioară convexă a periferiei corneei.

Este utilizata in cazul glaucomului (creşterea excesivă a presiunii intraoculare) si permite punerea unui diagnostic.  Examenul constă în plasarea pe ochiul subiectului a unei lentile de contact conice, în interiorul căreia se găseşte o oglindă înclinată care permite să se vadă interiorul unghiu­lui iridocornean, inaccesibil din exterior din cauza opacifierii progresive a corneei la joncţiunea ei cu sclerotică.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată