Glaucom

Afectiune a ochiului caracterizată printr-o creş­tere a presiunii intraoculare cu afectare a capului nervului optic şi cu deprecierea câmpului vizual (poate evolua spre orbire).

Glaucomul primitiv cu unghi larg (glaucom cu unghi deschis sau de glaucom cronic) – adesea are un caracter familial si apare după 45 de ani. Se manifesta la început printr-o simplă creştere a tensiunii oculare urmata de o degradare a câmpului vizual ireversibilă şi modificări ale capului nervului optic (excavaţie papilară) care poate duce la orbire.

Glaucomul primitiv cu unghi strâmt (glaucom cu unghi închis sau de glaucom prin închiderea unghiului)  afectează persoanele care au un unghi foarte mic intre iris si cornee. Se manifesta prin crize acute de dureri oculare şi periorbitare, însoţite de o scădere a vederii şi uneori de greţuri şi vome, ochiul este roşu şi tare, corneea modificată şi pupila dilatată. Evoluţia poate fi rapidă şi poate duce la pierderea ochiului.

Glaucomul secundar cauzata de boli oculare (inflamaţii, traumatisme, leziuni ale cristalinului), boli generale (creşterea presiunii în venele orbitare) sau administrării unor medi­camente (corticosteroizi, mai ales în instilalie oculară).

Simptomele unui glaucom secundar seamănă cu cele ale unui glaucom primitiv cu unghi larg.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica