Gips

Material de mulaj folosit pentru imobilizarea unui membru, a unui segment de membru sau a unei articulaţii în caz de fractură osoasă sau de leziuni osteoarticulare.

Gipsurile tradiţionale  – de rulouri de tifon încărcate cu gips uscat, gata de folosire după o simplă înmuiere în apă, soliditatea definitivă este obţinută decât după 48 de ore.

Gipsurile compozite utilizeaza cel mai des răşini, sunt uşoare şi rezistenta la apă dar sunt mai puţin maleabile decât gipsurile tradi­ţionale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața