Gilles de La Tourette (sindrom al lui)

[ boală a ticurilor]

Afec­ţiune neurologică cronică rară caracterizată prin existenţa unor ticuri, însoţite sau nu de coprolalie (emisia de cuvinte murdare) şi de ecolalie (repetarea unor fragmente de cuvinte sau de fraze).

Ticurile apar în mod obişnuit între 2 -10 ani, adesea se repetă în salve,  pot afecta majoritatea muşchilor scheletului, insa pot fi controlate prin voinţă .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex