Genu recurvatum

Deformaţie a genunchiului ce permite o supraextensie catre in fata a gambei faţă de coapsă.

Genu recurvatum familial – se observă la primii paşi ai unui copil, datorat unei hiperlaxităţi a articulaţiei şi dispare în general spontan.

 

Genu recurvatum congenital este rar şi este insotit de o artrogripoza (luxaţie congenitală a genunchiului data de malformarea complexă a articulaţiei).

 

Genu recurvatum dobândit – este cauzat de consolidarea într-o poziţie proastă a unei fracturi a parţii inferioare a femurului sau a părţii superioare a tibiei, sau dupa o paralizie ce a provocat o disfuntie musculara care permite genunchiului aibă o mobilitate anormală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică