Gazelor din sange (examen al)

 Măsurare a nivelului oxigenului şi dioxidului de carbon în sângele arterial, face parte din explo­rarea funcţională respiratorie. Sinonim : gazomelrie arteriala.

Măsurătorile sunt făcute întotdeauna cuplat cu cele ale altor parametri: pH-ul, procentul de hemoglobină oxigenată, cantitatea de hemoglobină sangvină, nivelurile de bicarbonaţi sangvini.

Permite evaluarea gravi­tăţii unei insuficienţe respiratorii şi determinarea cauzei sale cat si în interpretarea perturbaţiilor de echilibru acido-bazic sangvin (acidoză, alcaloză), pentru evaluarea aportului şi utilizării oxigenului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața