Gazelor din sange (examen al)

 Măsurare a nivelului oxigenului şi dioxidului de carbon în sângele arterial, face parte din explo­rarea funcţională respiratorie. Sinonim : gazomelrie arteriala.

Măsurătorile sunt făcute întotdeauna cuplat cu cele ale altor parametri: pH-ul, procentul de hemoglobină oxigenată, cantitatea de hemoglobină sangvină, nivelurile de bicarbonaţi sangvini.

Permite evaluarea gravi­tăţii unei insuficienţe respiratorii şi determinarea cauzei sale cat si în interpretarea perturbaţiilor de echilibru acido-bazic sangvin (acidoză, alcaloză), pentru evaluarea aportului şi utilizării oxigenului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.