Gastroenterocolita

[Gastroenterocolita]
Gastroenterocolita, cunoscută şi ca o răceală la nivelul stomacului, este atunci când ai diaree şi vomiţi. Astfel, stomacul şi intestinele sunt iratate şi inflamate, iar această afecţiune este cauzată în general de o infecţie bacteriană sau virală.
 
Principalele simptome ale gastroenterocolitei sunt voma şi diareea apoasă, dar şi durerile de stomac, crampele, febra, stările de greaţă şi durerile de cap. Din cauza vărsăturilor şi a diareei apare totodată şi deshidratarea, iar de acest lucru ne dăm seama după pielea uscată, gură uscată, ameţeli şi senzaţie permanentă de sete.
 
Gastroenterocolita apare în urma contactului cu un virus, în urma contaminării cu apă sau anumite alimente, din cauza mâinilor nespălate după mersul la toaletă sau schimbarea pempersului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate