Gama GT

[gama gt]

Gama GT este abrevierea de la gamma-glutamiltranspeptidază, o enzimă care se regăseşte în celulele ficatului şi în tractul biliar. Reprezintă un indicator foarte sensibil care raportează problemele de ficat, putând fi depistate anumite boli, inclusiv formele de hepatită. De asemenea, acest indicator este important şi în cazurile unui infarct sau a insuficienţei renale.

Cel mai comun motiv care indică o creştere ridicată a enzimelor ficatului este dat de consumul excesiv de alcool, iar ca acest nivel să revină la normal trebuie redusă cantitatea consumată de alcool, ba chiar eliminată.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate